Monday, May 13, 2013

Review : Buku "Mudahnya Mengemas Rumah"

I am so excited for this book.
Start from the update from their blog about the launching of this book and it is become to the maximum when the book in my hand.


Taraaaaaa....
Ok.. first.. when i talk to my friend about this book she said
 "Hais.. nak kemas rumah pun kena baca buku"

Yup, for someone who not in my shoe will never understand.
I think if i talk to my mom also she will laugh at me.
I don't blame them.
Ihikssss...

Ok back to the book.
i really like it.. Really..Really..Really..
First the quality of the paper, the interactive picture, the content arrangement and the most important thing is the tips.

It's start from the basic.


The equipment.

Then step by step


Trust me, there is someone in this world yang tak tahu lipat baju tau?

And i just know that we need to vacuum the curtain.


Waaa... Anak saya suka main gulung2 kat langsir yang menjadi sarang habuk almost 1 year..

But the best part that i love is the scheduling.

Many more tips how you manage your cleaning chore daily, weekly and monthly.
And even it has the flow on when, how and where to start in "Mengemas Rumah"
Basic tips but make you feel "Ohhh.. Yelah.. Tak terfikir sebelum ni"

I really advice for you to get the book if you think that..
"Apsal aku mengemas dari tadi tapi masih tak nampak kemas"
"Banyaknya keje rumah nak kena buat, mana nak mula ni?"
So.. Go laju-laju to MPH to get the book by Telaga Biru.


(Baru pas baca blog omputih so lupa nak balik Malaysia)

Dapatkan Buku Mudahnya Mengemas Rumah Sekarang.



Harga : Rm 20.00
Penghantaran : Rm 6.00

Boleh Sms/ Wassap : 
Mama Lynd 
0196038353




13 comments:

  1. hohohoi...harap kali ni ambe boleh menang dengan bergaya! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mari kita tengok gaya apa ko dapat menang..

      Delete
  2. dlm 2 mggu lps ade nmpk buku ni kat Popular Paradigm.Tapi xde beli pun masa tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli. nanti bersemangat nak balik kemas rumah.

      Delete
  3. Saya nak buku tu..nak..nak..nak...
    =)
    Mesti lah akan joint...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa... Nantikan entry seterusnya..

      Delete
  4. bestnye.. ber terjebak ngn susun menyusun..belum ade masa nk wat entry lagi..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cari masa. Nanti saya terjah.. Jom lah ramai-ramai kata update..

      Delete