Wednesday, July 24, 2013

Giveaway : Jom Bersihkan Rumah

Assalamualaikum.
Akhirnya..
Seperti yang diwarwarkan, blog Mama Lynd datang dengan Giveaway.

Giveaway ini bertujuan untuk memberikan idea-idea baru dalam membersihkan rumah.
Mungkin ada juga tips membersihkan rumah yang boleh dikongsi sempena syawal yang bakal menjelma.




Sempena dengan Ramadhan yang bakal menjelma dan seterusnya Syawal,
ramai yang akan sibuk membersih dan menghias rumah.

Cara-cara penyertaan

1. Haruslah follow 2 blog saya


2. Buat 1 entry mengenai kerja-kerja membersih di rumah.
Dalam entry tersebut ceritakan serba sedikit mengenai apa yang anda bersihkan dan letakkan gambar sebelum dan selepas dibersihkan.
Tak kisah lah apa yangdibersihkan, buang sawang, lap meja, lap frame gambar, basuh toilet atau apa sahaja.

Kepada yang bukan blogger, boleh hantar email gambar dan sedikit penerangan mengenai kerja-kerja membersihkan rumah kepada sitinorhas_linda@yahoo.com

Nanti saya upkan sebagai penyertaan.

Sebagai contoh,
Saya membersihkan kipas di rumah.

Dan kalau ada tips-tips membersihkan peralatan rumah yang boleh dikongsi, lagi bagus.

3. Tinggalkan Link entry anda di entry ini dengan klik butang "Add Your Link" dibawah. Dan anda boleh menghantar banyak-banyak penyertaan.

4. Pemenang akan dipilih berdasarkan bilangan klik yang diterima.

Hadiah:

Tempat Pertama



1 set (6 Pieces) Bekas Kuih Raya "Batik Collection" Lengkap dengan Tray


Tempat Kedua

2 Piece Mug "Batik Collection"


Tarikh : 25 June - 24 July (1 Month)


So Tunggu Apa Lagi, 
Jom bersihkan rumah dan sertai GA ini.

**Berdebar sebab first time handle GA yang serius"
Kalau ada problem highlight ye..


20 comments:

  1. hoo yeahhhh...bedebauuuuu makcik...muehehe ;p

    inshaAllah will put some effort to join...tonnes of idea in my head...rasa mcm kepala nk meletop dah pasal idea adalah terlalu byk....kikiki

    ReplyDelete
  2. mmg blogger je ke yg dpt join GA ni sis?

    ReplyDelete
  3. Norlee : Wahhh.. Bestnya.
    Kalau bukan blogger nak join, boleh hantar email ke sitinorhas_linda@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Sila-silakan.. Saya tunggu update anda..

      Delete
  5. Nak joint gakkk.... hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila-silakan jom pakai join ramai2..

      Delete
    2. Mama Lynd..support you! Da joint....=)

      Delete
  6. aik, rasa mcm da komen td..ok takpe nk bgtau i pun bedebau..muehehe..will join inshaAllah

    ReplyDelete
  7. jom pakat2 bersihkan umah sambil join GA..

    bagus Lynd wat GA ni dekat2 nak raye ni..
    kira pakej ar..bersih rumah tuk raya sekali..

    insha Allah saya join.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena dengan musim kan? Hadiah pun kena.. Jom pakat join ramai2..

      Delete
  8. Salam kenal mama lynd..sya folo sini..wah..nk join..tp nk letak link tu kat mana nanti ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal Syaz.
      Nak join, refer bahagian last entry ini ada 1 butang "Click the button".
      Nnt masukkan info yang dikehendaki macam link dan tajuk.

      Selamat berjaya.

      Delete
  9. alaahhhh selasa lepas kemas kitchen kabinet, tak sempat amik gambar before
    takpe.. wiken ni plan nak bersihkan balkoni belakang
    kalau siap.. akan ku join contest ini

    ReplyDelete